Temple University Leonard + Helena Mazur Hall

A dramatic architectural intervention vastly improves the courtyard at Leonard + Helena Mazur Hall on Temple University’s campus. This new event and community hub provides a central space for Temple University students, physically joining the circulation spaces at Leonard + Helena Mazur and Gladfelter Halls. The glass parabolic shaped courtyard infill invites students, faculty and neighbors to a soaring space and promotes informal gatherings and social space. The wood slat ceiling emphasizes the expressive shape, and uplighting the warm wood contrasts the clear and open glass.
The lighting challenge maintains the pristine shape without focusing on the actual luminaires fixtures, and provides enough lighting for individual study and screen use seated. Floodlights are discretely placed on the structure to softly and evenly illuminate the ceilings. A continuous channel light follows the graceful curve at the underside of the mezzanine level. During the daytime, abundant sunlight fills the space, yet artificial light provides the consistency for this warm and welcoming space on campus.

                                                                         

ARCHITECTURE. Erdy McHenry Architecture 

AIA Pennsylvania Architectural Excellence Design Silver Medal Award 2021

Best of Bega Honorable Mention Award 2022

Temple University Leonard + Helena Mazur Hall

A dramatic architectural intervention vastly improves the courtyard at Leonard + Helena Mazur Hall on Temple University’s campus. This new event and community hub provides a central space for Temple University students, physically joining the circulation spaces at Leonard + Helena Mazur and Gladfelter Halls. The glass parabolic shaped courtyard infill invites students, faculty and neighbors to a soaring space and promotes informal gatherings and social space. The wood slat ceiling emphasizes the expressive shape, and uplighting the warm wood contrasts the clear and open glass.
The lighting challenge maintains the pristine shape without focusing on the actual luminaires fixtures, and provides enough lighting for individual study and screen use seated. Floodlights are discretely placed on the structure to softly and evenly illuminate the ceilings. A continuous channel light follows the graceful curve at the underside of the mezzanine level. During the daytime, abundant sunlight fills the space, yet artificial light provides the consistency for this warm and welcoming space on campus.

                                                                         

ARCHITECTURE. Erdy McHenry Architecture 

AIA Pennsylvania Architectural Excellence Design Silver Medal Award 2021

Best of Bega Honorable Mention Award 2022

projects