Loomis Chaffee Scanlan Campus Center

Chartered in 1874, The Loomis Chaffee School is a co-ed boarding school located on a rural 300-acre campus in Windsor, CT. The new Scanlan Campus Center is a vibrant and active center of student life, containing spaces for dining, studying and socializing. BEAM designed the lighting for the state-of-the-art maker spaces, student classrooms, dining and servery, as well as the historic student lounge and retail cafe. The Center, which is an addition to the distinctive 1913 Loomis Hall, the School’s original refectory, reflects the classical architecture on campus, with lighting gracefully illuminating the dome shaped ceiling. A large skylight in the servery, combined with beautiful and durable finishes, creates an inviting atmosphere for students and food service workers. A study of the abundant natural lighting in relation to the luminaires was conducted. Lighting for the inviting student lounge areas, bookstore and faculty and student organization offices is equally important. An illuminated paved terrace adjacent to the dining room provides a casual and inviting place for students to gather overlooking the activity of the academic quad.

                                                                         

ARCHITECTURE. Atkin Olshin Schade Architects 

Loomis Chaffee Scanlan Campus Center

Chartered in 1874, The Loomis Chaffee School is a co-ed boarding school located on a rural 300-acre campus in Windsor, CT. The new Scanlan Campus Center is a vibrant and active center of student life, containing spaces for dining, studying and socializing. BEAM designed the lighting for the state-of-the-art maker spaces, student classrooms, dining and servery, as well as the historic student lounge and retail cafe. The Center, which is an addition to the distinctive 1913 Loomis Hall, the School’s original refectory, reflects the classical architecture on campus, with lighting gracefully illuminating the dome shaped ceiling. A large skylight in the servery, combined with beautiful and durable finishes, creates an inviting atmosphere for students and food service workers. A study of the abundant natural lighting in relation to the luminaires was conducted. Lighting for the inviting student lounge areas, bookstore and faculty and student organization offices is equally important. An illuminated paved terrace adjacent to the dining room provides a casual and inviting place for students to gather overlooking the activity of the academic quad.

                                                                         

ARCHITECTURE. Atkin Olshin Schade Architects 

projects